Bayernu ne može niko ništa: Bavarski velikan osvojio i Kup Njemačke!
Foto - EPA

Nemaju konkurencije u svojoj zemlji

Bayernu ne može niko ništa: Bavarski velikan osvojio i Kup Njemačke!

M. Šljivak

Minhenski Bayern pobijedio je večeras u Berlinu ekipu Bayer Leverkusena sa 4:2 i na taj način je osvojio i Kup Njemačke.


Bavarci su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, a na kraju su bez većih problema došli do trijumfa i pobjede, te novog trofeja.

Sve dileme oko pobjednika riješene su već nakon 24 minute igre. David Alaba je prekrasnim pogotkom u 16. minuti iz slobodnog udarca donio Bavarcima vodstvo od 1:0, da bi u 24. minuti Serge Gnabry povećao rezultat na 2:0.

Na poluvrijeme se otišlo ovim rezultatom, a u nastavku je Bayern bez većih problema završio posao.

Treći gol na utakmici uz veliku pomoć golmana Bayera postiže Robert Lewandowski u 59. minuti za 3:0, da bi četiri minute kasnije Apotekari došli do smanjenja vodstva na 3:1.

Međutim, do kraja nisu uspjeli da kreiraju nikakvu senzaciju. Bayern je završio posao, Lewandowski je zabio još jedan gol u 88. minuti za  4:1. Sve što je Leverkusen uspio da uradi je gol Havertza s penala u nadoknadi meča za konačnih 4:2

Bayernu je ovo ukupno 20. trofej Kupa Njemačke i nova dupla kruna.

Kup, finale:

Bayern - Bayer 4:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...kakvo iznenadjenje,bilo je neizvjesno kao i borba za titulu u prvenstvu...Leverkusen im nije smio dati dva gola,sada ce im ovi uzeti i onog Haverza,cisto da se osiguraju...tako to radi Bayern svojim "konkurentima",ako se iko tamo moze tako nazvati...smijesna liga.
3 13
Ivica_Osim8
Kako Bayern igra, sigurno je vrhu ove godine, imaju najveće šanse da osvoje i Ligu prvaka, Lewandowski zreo za zlatnu loptu tri titule, tri takmičenja DFB pokal 4 utakmice 6 golova u Budnesligi 31 utakmica 34 gola i 4 asistencije, Liga Prvaka 6 utakmica 11 golova i 2 asistencije, sa Poljskom direktno se plasirao na Euro 10 utakmica 6 golova (prvi Kane 12)
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi