Baylor bez poraza do ženske NCAA titule

40 utakmica - 0 poraza: Perfektna sezona!

Baylor bez poraza do ženske NCAA titule

M. Skaka
Teme:

Prvi NCAA tim, bilo muški ili ženski, koji je završio sezonu sa perfektnim skorom od 40-0 je Baylor, čije su igračice sinoć savladale Notre Dame sa 80:61.

Baylor Bears su tako osvojile titulu u ženskoj NCAA ligi, drugu u istoji ove ekipe (uz onu iz 2005. godine). Obje titlue Lady Bears su osvojile pod trenericom Kim Mulkey koja je sezonom bez ijednom poraza zadala zadatak ostalim košarkaškim stručnjacima.

"Samo sam ih zagrlila i rekla im koliko sam sretna zbog njih.", opisala je Mulkey slavlje sa svojim igračicama nakon 40. pobjede. "Hvala vam što ste mi dozvolili da vas vodim u ovoj sezoni. Hvala vam što ste mi dozvolili da vas izazovem. To sam im rekla dok su nam svima na licima bile suze radosnice.", dodala je oduševljena Mulkey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti