Baždarević jedan od kandidata za preuzimanje Marseillea
Foto: EPA

Francuski velikan zainteresovan za Baždarevića

Baždarević jedan od kandidata za preuzimanje Marseillea

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, jedan je od kandidata za preuzimanje francuskog velikana Marseillea.

Tim s Velodromea je nedavno otpustio argentinskog trenera Marcela Bielsu, a sada se traži njegov nasljednik na klupi slavnog francuskog tima.

Na listi želja rukovodstva ovog kluba nalazi se nekoliko vrhunskih trenerskih imena, među kojima je i ime selektora bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Francuski mediji tvrde kako je bh. selektor jedan od kandidata za klupu ovog tima, a pored njega spominju se Belgijanac Eric Gerets, zatim Jurgen Klopp, Carlo Ancelotti i Walter Mazzarri.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, teško je vjerovati da bi Baždarević prihvatio ponudu Marseillea. On je potpuno posvećen radu s reprezentacijom BiH, koju želi odvesti na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Baždarević je u trenerskoj karijeri vodio nekoliko ekipa. Počeo je kao pomoćnik u Sochauxu, gdje je kasnije radio i kao prvi trener, a vodio je još Istres, Etoile, Grenoble i u dva navrata Al-Wakrah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.