Baždarević kontaktirao Salatića

Fudbaler Siona potvrdio za SportSport.ba

Baždarević kontaktirao Salatića

Selektor Mehmed Baždarević proteklog vikenda boravio je u Švicarskoj, a glavni povod dolaska bio je 29-godišnji vezni fudbaler Veroljub Salatić.

Salatić je sa svojim Sionom na St. Jakob-Parku uspio osvojiti bod protiv favorizovanog Basela i dobra partija protiv aktuelnog prvaka Švicarske mogla bi rezultirati pozivom već za naredne reprezentativne akcije.

"Razgovarao sam sa Baždarevićem prije otprilike dvije sedmice i najavio je da će doći na utakmicu protiv Basela. To mi je bila ujedno i prva utakmica u dresu Siona i mogu biti prilično zadovoljan s onim što sam pokazao, iako to nije bio moj maksimum", govori Salatić na početku razgovora za SportSport.ba. 

Kada je u pitanju Sion, Salatić ističe da je prezadovoljan izborom nove sredine.

"Za sada sam prezadovoljan, sve ide kao po planu. Istina, na tabeli smo mnogo ugroženi, ali vjerujem da Sion posjeduje veliki kvalitet s kojim će izboriti opstanak u ligi. Predsjedniku kluba je bio potreban igrač kakav sam ja i sve je učinio da me dovede. Nisam se pokajao."

Tokom svoje dosadašnje karijere Salatić je imao priliku dijeliti svlačionicu sa bh. reprezentativcima Senadom Lulićem i Izetom Hajrovićem.

"Nisam se dugo čuo sa Senadom, dok sam sa Izetom redovno u kontaktu i dalje smo veliki prijatelji. Trenutno je u dosta teškoj situaciji, nije lako igrati u Werderu, ali vratit će se Izet jači. Baš sam danas gledao gol koji je zabio u kvalifikacijama protiv Slovačke i uvjeren sam da će još dosta puta zabiti za BiH", kazao je na kraju Salatić, koji je prošle sezone našao svoje mjesto u idealnom timu švicarske Super lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.