Baždarević: Pokazali smo volju, želju i dobru igru

Bh. selektor nakon Danske

Baždarević: Pokazali smo volju, želju i dobru igru

Fudbalska reprezentacija BiH uspjela je danas u polufinalu Kirin Kupa u Japanu savladati Dansku. 

Naš državni tim je boljim izvođenjem penala eliminisao Dansku i u finalu će odmjeriti snage sa odgovarajućom selekcijom Japana, a nakon današnje pobjede zadovoljstvo nije mogao sakriti ni selektor Mehmed Baždarević. 

"Zadovoljni smo pobjedom. Momci su odgovorili na najbolji način nakon zaostatka. Bilo je teško nakon dugog puta spremiti se za ovaj meč, ali ipak smo pokazali volju, želju i dobru igru. Nakon što je Danska povela sa 2:0 nismo prepustili igru protivniku, već smo nastavili da radimo, trčimo, borimo se i igramo i ovo što smo ostvarili na kraju je jako bitno za momke koji su prvi put zajedno", izjavio je Baždarević za zvaničnu stranicu N/FSBiH. 

Osvrnuo se selektor i na finalni meč.

"I pred sljedeću utakmicu na nama je da radimo, učimo i napredujemo. Igramo sa Japanom i cilj je isti kao i na prethodnim pripremnim susretima, a to je da što spremnije dočekamo kvalifikacione mečeve u septembru. Bićemo zadovoljni ako ovojimo ovaj turnir", dodao je selektor bh. reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi