Baždarević: Tim sa manje grešaka će pobijediti

Bh. selektor o vječitom derbiju

Baždarević: Tim sa manje grešaka će pobijediti

A. Beganović

U okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu je najveći bosanskohercegovački derbi.

Duel Sarajeva i Željezničara privlači mnogo pažnje, a pobjednik vječitog derbija najvjerovatnije će biti i novi prvak Bosne i Hercegovine.

Favorita u vječitom derbiju nema s čime se slaže i selektor našeg nacionalnog tima i nekadašnji ljubimac navijača Željezničara, Mehmed Baždarević.

"Mislim da je sjajna stvar što će ovaj derbi najvjerovatnije odrediti i prvaka naše zemlje. U ovakvim susretima teško je pričati o favoritu, a pobjednika će po meni odlučiti sitnice", istakao je Baždarević za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Selektor našeg nacionalnog tima igrao je mnogo velikih susreta, no ipak nije bio akter derbija koji je odlučivao o prvaku.

"Specifićni su to susreti, naboj je ogroman. Istina je da nisam bio akter derbija koji je odlučivao o prvaku, no čini mi se da smo u sezoni 1984/1985 igrali veoma važan meč jer se Sarajevo borilo za prvaka, a mi za izlazak na evropsku scenu. Kroz iskustvo znam da derbije odlučuje dobar dan jednog pojedinca, a često na kraju slavi i ekipa koja napravi manje grešaka. Mislim da će tako biti i ovaj put. Očekujem dobru fudbalsku predstavu i sjajnu atmosferu i nadam se da će pobijediti fudbal", zaključio je Baždarević. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.