Sarajevo u oba poluvremena podjednako opasno i ranjivo

Okom statistike

Sarajevo u oba poluvremena podjednako opasno i ranjivo

Fudbalski klub Sarajevo je u dosadašnjih 27 kola postigao 46 golova, 49 ako se u obzir uzme i utakmica protiv Zvijezde koja je registrovana službenim rezultatom 3:0.

Bordo tim je u malo opasniji u prvom poluvremenu, kada je postigao 26 golova naspram 20 u drugom dijelu igre.

Sarajevo najviše golova postiže u finišu prvog poluvremena, tačnije od 31. do 45. minute. U tom rasponu je klub sa Koševa deset puta stizao do pogotka. Od 1. do 15. i od 16. do 30. minute su to učinili po osam puta.

Bordo tim je poprilično dobro 'rasporedio' i golove koje postiže u drugom poluvremenu. Od 46. do 60. minute je Sarajevo postiglo šest golova do sada, baš koliko i od 61. do 75. minute. U posljdnjih petnaest minuta su se momci sa Koševa u strijelce upisivali osam puta, od čega su četiri gola postignuta u posljednjih pet minuta računajući i sudijsku nadoknadu.

Sarajevo je po broju primljenih pogodaka drugi najbolji tim u Premijer ligi BiH iza Zrinjskog. Posebno su defanzivci Sarajeva skoncentrisani u drugom poluvremenu, jer su u dosadašnjem dijelu sezone tada primili samo sedam golova.

Najviše golova Sarajevo je primilo od 16. do 30. minute - četiri, a najmanje od 61. do 75. minute - samo jedan. Bordo tim je u posljednjih petnaest minuta također prilično stabilan, jer je primio svega tri gola.

Ukupno postignutih golova: 49
U prvom poluvremenu: 26
U drugom poluvremenu: 20

Od 1. do 15. minute - 8 golova
Od 16. do 30. minute - 8 golova
Od 31. do 45. minute - 10 golova
Od 46. do 60. minute - 6 gola
Od 61. do 75. minute - 6 gola
Od 76. do 90. minute - 8 golova

*(Utakmica protiv Zvijezde registrovana službenim rezultatom 3:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupno primljenih golova: 16
U prvom poluvremenu: 9
U drugom poluvremenu: 7

Od 1. do 15. minute - 2 gola
Od 16. do 30. minute - 4 gola
Od 31. do 45. minute - 3 gola
Od 46. do 60. minute - 3 gola
Od 61. do 75. minute - 1 gol
Od 76. do 90. minute - 3 gola

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.