Baždarević traži sastanak sa Grenobleom

Bez pojačanja nema smisla raditi

Baždarević traži sastanak sa Grenobleom

Nakon 19 odigranih kola francuskog Le Championata, Grenoble se nalazi na posljednjoj poziciji sa svega sedam osvojenih bodova.

Ekipa našeg proslavljenog stručnjaka Mehmeda Baždarevića u prvom je dijelu sezone ubilježila očajan skor od jedne pobjede, četiri remija i 14 poraza, te se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli sa šest bodova zaostatka za pretposljednjim Boulogneom.

Međutim, razlog loših igara nije u slaboj formi, već nedostatku igrača. Grenoble uoči ove sezone nije doveo ni jedno pojačanje, a ostao je bez nekolicine važnih fudbalera. Baždarević je iz tog razloga zatražio hitan sastanak sa vlasnicima kluba.

"Ultimativno sam zatražio sastanak sa čelnicima Grenoblea. Naredne sedmice ćemo sjesti za to i razgovarati. Moj je uslov jasan: Želim da nam se omogući dovođenje igrača kako bi na kraju sezone izborili mjesto u društvu najboljih. Ja sa Grenobleom imam ugovor na još dvije i pol godine, ali tražim od uprave kluba da se konačno odluči na pojačanja, jer ovako nema smisla više gurati", kazao je za SportSport.ba Mehmed Baždarević.

Upravo su razgovori sa čelnicima Grenoblea razlog zašto Baždarević neće moći prisustvovati dodjeli nagrada za najboljeg fudbalera godine u izboru SportSport.ba. Podsjećamo, Meša je ove godine bio selektor za Idola nacije.

"Jako mi je žao što neću prisustvovati manifestaciji Idola nacije. Zaista sam spriječen, jer moram održati te sastanke naredne sedmice. Ipak, naći ću načina kako da se obratim i zahvalim za ukazanu mi čast da budem selektor i nominujem deset najboljih fudbalera BiH za ovu godinu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.