Baždarević u sve većoj brizi: Samo rijetki Zmajevi na nivou

Baždarević u sve većoj brizi: Samo rijetki Zmajevi na nivou

Asmir Begović

A. Haznadarević

Kao što je to često bio slučaj u posljednje vrijeme, i u susretima igranim proteklog vikenda širom Evrope značajan dio Zmajeva je izostao iz udarne postave svojih ekipa. Da stvar bude gora neki od njih iz različitih razloga već sedmicama ne dobijaju konkretnu priliku, a do ključnog kvalifikacionog meča s Izraelom ostalo je manje od 40 dana. 

Čovjek koji je uz Unitedovog Davida De Geu do subote bio jedini igrač koji je nastupio u svakom meču od početka sezone u Premiershipu, na veliko iznenađenje sviju je izostavljen iz sastava, te je prilika u susretu sa Swansea Cityjem pružena mladom Butlandu. Prema informacijama koje dolaze s Otoka, menadžer Mark Hughes se na rotaciju odlučio zbog toga što je sve izvjesnije da Begović neće produžiti ugovor sa klubom, te je želio vidjeti na djelu i mlade snage na golu Stokea. Ako se nastavi i u predstojećim mečevima isto, Begović bi praktično dočekao Izrael bez da mjesec i pol odigra utakmicu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.