Baždarević: Veliki trenutak u karijeri!
Baždarević: Ako nam odgode meč dolazim na Izbor fudbalera godine BiH

Nominovani za trenera godine u BiH

Baždarević: Veliki trenutak u karijeri!

«Izborom među pet nominovanih za najboljeg fudbalskog trenera godine Bosne i Hercegovine u organizaciji SportSport.ba desio se veliki, najveći trenutak u mojoj trenerskoj karijeri. Pa, to je san za mene! Dobijao sam nagrade u Francuskoj, ali kada te cijene tvoji i kod svojih si u najužoj konkurenciji, to je neopisiv doživljaj, odnosno osjećaj!», rekao je za SportSport.ba Mehmed Baždarević, naš trener koji sa klupe predvodi francuski prvoligaški tim, Grenoble.

On je u 2008. godini zadivio zemlju «trikolora», jer je sa Grenobleom napravio čudo! Poslije 40 godina uveo je ovaj klub u Prvu ligu Francuske, a u prvom dijelu sezone elitnog društva u ovoj fudbalskoj svjetskoj velesili njegov tim je jedno vrijeme bio i hit šampionata.

Zainteresovani smo za Kučukovića
Danas smo objavili kako je Grenoble zainteresovan za usluge Mustafe Kučukovića, nesuđenog reprezentativca BiH, trenutno igrača Minhena 1860.
«Da postoji naš interes da Kučuković dođe u Grenoble. On je dobar igrač, ali ne treba prejudicirati stvari. Vidjećemo u narednim danima da li će preći u naš klub», istakao je Baždarević za SportSport.ba. 
«U petak trebamo igrati utakmicu, no tražili smo od Fudbalskog saveza Francuske da je odgode za subotu. Ukoliko se to desi, i budemo igrali u subotu učiniću sve da prisustvujem prvom Izboru najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine, jer to je moja dužnost prema mojoj domovini. Pokušaću u tom slučaju uhvatiti sve avio veze ka Sarajevo i u četvrtak u «Domu mladih» biti na manifestaciji koja je za svaku pohvalu. Konačno, i naša zemlja bira fudbalera godine, kao i sve ostale u Evropu. Još jednom organizatorima svaka čast. Opet ću reći, oduševljen sam što sam među nominovanima za ovu prestižnu nagradu. Ukoliko selektori sastavljeni od urednika i novinara naših medija izaberu mene za trenera godine biće mi to najdraži trofej u karijeri», kazao je Baždarević za naš online magazin.
   
Uz Baždarevića kandidati za najboljeg fudbalskog trenera BiH u 2008. godini   su Miroslav Ćiro Blažević, Vahid Halilhodžić, Dragan Jović i Ratko Ninković. Selektor ove konkurencija u Izboru najboljeg fudbalera godine BiH u 2008. – «Idol nacije» bio je Oleg Lokmić, urednik sportske rubrike «Avaza».

Izbor najboljeg fudbalera godine BiH održaće se u četvrtak (8. januara) u sarajevskom «Domu mladih» od 20 sati, uz direktan prenos na «Mreži plus», a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti