Bazina: Ovo je drugačija utakmica

Derbi kola na Pecari

Bazina: Ovo je drugačija utakmica

Derbi susret 13. kola Premijer lige BiH odigrat će se sutra na Pecari gdje će NK Široki Brijeg ugostiti FK Sarajevo.

Ove dvije momčadi sastat će se čak 3 puta u 7 dana jer će osim prvenstva snage odmjeriti i u Kupu BiH. Prvu utakmicu ¼ finala Kupa odigrali su u srijedu na Koševu, rezultat je bio 2:2 čime svakako mogu biti zadovoljniji u redovima Širokog, međutim, vidjelo se da su obje ekipe podjednakih kvaliteta pa nas sigurno očekuju zanimljive utakmice.

Jučer je u prostorijama nogometnog kluba Široki održana konferencija za novinare povodom sutrašnje utakmice. Okupljenim novinarima su se obratili pomoćnik Ive Ištuka Mario Bazina, te jedan od najboljih igrača Širokog, ali i Premijer lige, Santos Lago Wagner.

„U nedjelju očekujem potpuno drugačiju utakmicu od one u srijedu. Ovo nam je jako bitna utakmica za nastavak prvenstva i bit će teško. Ako zadržimo priključak na vrhu, na proljeće može svašta biti. Dejan Bandović zbog ozljede neće konkurirati za ovaj susret, dok su svi ostali zdravi i spremni.“, rekao je Ištukov pomoćnik Mario Bazina.

„ U srijedu je bilo dobro ali u nedjelju moramo biti još bolji. Igramo pred našom publikom i moramo dati sve od sebe da na kraju pobijedimo.“, rekao je Wagner.

Utakmica između Širokog i Sarajeva igra se u nedjelju 7.studenog 2010. na stadionu Pecara sa početkom u 15  sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.