Bazina, Petković ili Mladina?

Ukoliko Slišković napusti Pecaru

Bazina, Petković ili Mladina?

A. Beganović

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima, Blaž Slišković, u narednoj sezoni najvjerovatnije neće voditi Široki Brijeg.

Naime, Slišković je dogovorio saradnju sa novim prvoligašem iz Saudijske Arabije, Al Aznarizom, a ugovor bi trebao biti potpisan naredne sedmice.

Jedanaest kola prije kraja prvenstva Slišković je preuzeo Široki Brijeg, koji je tada bio u bezizlaznoj situaciji, odnosno Evropa je od Pecare bila udaljena miljama.

Međutim, Baka je zasukao rukave i u 11 utakmica ostvario je osam pobjeda, jedan remi, te dva poraza, a sve to bilo je dovoljno za 4. mjesto, koje je Širokobriježanima osiguralo nastup na evropskoj sceni.

"Zahvalni smo Baki što je u kratkom periodu napravio sjajan rezultat, popravio igru i vratio momčadi vjeru u sebe. Razgovarali smo korektno o svemu. On je dobio ponudu iz Saudijske Arabije, koja je životna prilika i razumljivo je da takvu ponudu nije mogao odbiti. Mi smo to razumjeli, razišli smo se korektno u uvjerenju da ćemo jednoga dana opet sarađivati", rekao je za Sportske novosti predsjednik Širokog Brijega, Zlatan Mijo Jelić.

Ukoliko Slišković završi posao sa klubom iz Saudijske Arabije, što je bar prema riječima Jelića gotovo sigurna stvar, čelnici Širokog Brijega morat će veoma brzo pronaći njegovu zamjenu, a špekuliše se da bi novi trener momčadi s Pecare mogao biti Mario Bazina, Mile Petković ili Davor Mladina.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti