BBC uvrstio Begovića u idealni tim 31. kola Premiershipa

Dobra partija protiv Chelseaja

BBC uvrstio Begovića u idealni tim 31. kola Premiershipa

Ugledni BBC uvrstio je golmana bh. reprezentacije Asmira Begovića i idealni tim 31. kola engleskog Premiershipa. 

Njegov Stoke City proteklog vikenda poražen je na gostovanju kod Chelseaja (2:1), a Begović je za svoj nastup pokupio hvalospjeve novinara BBC-a i javnosti općenito. 

"Begović je od prvog napada Chelseaja znao da će to biti teška noć za njega i njegov tim. Morao je biti oprezan tokom cijele utakmice i zaustavljati raspoložene protivničke igrače Hazarda, Williana i Cuadrada. Svojim odbranama do očaja je dovodio Mourinha koji je zbog njega udarao bijesno nogama o pod. Uspio je upisati devet odbrana, što je drugi najbolji učinak jednog golmana na ovosezonskim utakmicama Premiershipa", navodi se u tekstu. 

Osim Begovića, u idealnom timu 31. kola još se nalaze: Bellerin, Jagielka, O'Shea, Cattermole, Herrera, Barton, Ronney, Hazard, Gomis i Sanchez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije