Begović branio odlično, ali poklonio pobjedu Chelseaju

Pobjeda Chelseaja

Begović branio odlično, ali poklonio pobjedu Chelseaju

Midhat Šljivak

Chelsea je u 31. kolu Premiershipa dočekao ekipu Stoke Cityja na Stamford Bridgeu, a na kraju su Plavci slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Do 39. minute susreta na Stamford Bridgu golova nije bilo, a onda su za pet minuta postignuta dva, po jedan na obje strane.

Chelsea do vodstva stiže u 39. minuti. Dosuđen je penal, a Eden Hazard pogađa za vodstvo od 1:0.

A zatim u 44. minuti najljepši detalj na meču. Charlie Adam je postigao gol sa više od pola terena za izjednačenje rezultata na 1:1.

Međutim, Chelsea u nastavku stiže do pobjede. Asmir Begović je fantastično branio u ovom susretu, ali je u 62. minuti poklonio loptu Edenu Hazardu. Belgijanac je uposlio Remyja, koji pogađa za 2:1.

Do kraja je Chelsea imao još nekoliko fantastičnih prilika. Ipak, Begović je spasio Stoke težek poraza, te je ostalo 2:1 za Chelsea.

Premier liga, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Stoke 2:1 (Hazard 39'p, Remy 62' / Adam 44')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.