Bio je jedan od najvećih Fergusonovih promašaja ikad, a sada ga u Španiji svi ismijavaju

Imao je nevjerovatne dalekometne pokušaje

Bio je jedan od najvećih Fergusonovih promašaja ikad, a sada ga u Španiji svi ismijavaju

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Bebe nekada je bio velika nada Manchester Uniteda, ali na Teatru snova nije uspio da opravda očekivanja.

Sir Alex Ferguson je odlučio na ljeto 2010. godine da dovede u Manchester Uniteda Bebea iz Vitorije Guimares, a tada je portugalski klub zaradio skoro 10 miliona eura.

Bebe je važio za veliku nadu Crvenih đavola i govorilo se da bi on mogao biti nasljednik Cristiana Ronalda, ali na kraju nije uspio da dokaže svoj kvalitet.

Ovaj 31-godišnji fudbaler je većinom igrao na posudbama, a United je napustio četiri godine kasnije kada ga je Benfica kupila za tri miliona eura.

Međutim, ni u Benfici se Bebe nije previše naigrao, ali uspio je da se skrasi u Rayo Vallecano za koji igra već tri sezone.

Bebe se ponovo našao u centru pažnje fudbalske javnosti kada se na društvenim mrežama pojavio detalj s utakmice između Real Sociedada i Rayo Vallecana na kojoj se Portugalac nije proslavio.

Naime, pojavio se video njegovih poteza na utakmici protiv Sociedada, a nevjerovatno je da je imao nekoliko dalekometnih pokušaja s preko 35 metara koji su završavali dosta loše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga se Bebe našao na meti ismijavanja na društvenim mrežama, a ni navijači Rayo Vallecana nisu oduševljeni što je na takav način upropastio nekoliko akcija svoje ekipe.

[twitter]https://twitter.com/GoalAnalysis/status/1429819274340802568[/twitter]

Top Komentari

makelele
Ovog kao da je braco iz Vrbanjuse trenirao. Njegov moto je "Igrac koji ne suta, ne moze zabiti go, a igrac koji suta ce zabiti go."
7 0
BaboBih
Ovaj Igrac je bio beskucnik od malena, valjda ga roditelji ostavili i zivio je po ulici i igrao fudbal i tako je zaigrao u portugalu, postao profesionalac i ubrzo poslije ode u Man U... za njega je Ferguson reko da je jedini igrac kojeg je doveo a da ga nikad pogledao nije kako igra. Doveo ga je jer ga je neki skaut ubjedio da je vrlo talentovan itd... Ali drago mi ovako vidjeti kad neko uspije a eto po ulicama je spavao, mozemo mi pisati sta hocemo i kako lose igra sad ali on zivi od fudbala, sigurno dobro zarađuje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti