Bebou i Klaus srušili Dortmund u Hannoveru
Foto: EPA

10. kolo Bundeslige

Bebou i Klaus srušili Dortmund u Hannoveru

Borussija Dortmund je u 10. kolu Bundeslige gostovala kod Hannovera, a Milioneri su HDI Arenu napustili pognutih glava, s obzirom da su domaćini slavili rezultatom 4:2.

Poveo je Hannover u 20. minuti golom Jonathasa sa bijele tačke, ali je Zagadou u 27. minuti donio Dortmundu izjednačenje.

Ipak, Hannover odlazi na domor s prednošću od 2:1, jer je Bebou u 40. minuti pogodio nakon odlične kontre domaćih.

Dortmund je u 52. minuti uspio stići do novog izjednačenja. Strijelac gola za 2:2 je bio sjajni Yarmolenko. Međutim, sedam minuta kasnije gosti ostaju sa igračem manje. Zagadou, kao zadnji igrač odbrane, pravi prekršaj i dobija direktan crveni karton. Slobodni udarac koji je dosuđen za Hannover u gol pretvara Klaus sjajnim udarcem, pa domaćini dolaze do vodstva od 3:2.

Pobjedu Hannovera je potvrdio Bebou u 86. minuti nakon odličnog solo prodora.

Zanimljiv susret su odigrali i Bayer leverkusen i Koln, a Apotekari su na kraju slavili rezultatom 2:1.

Ipak, prvi je poveo Koln. Igrala se 23. minuta kada je Guirassy pogodio za vodstvo Jarčeva od 0:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor, ali Leverkusen u drugom poluvremenu uspijeva doći do preokreta. 

Prvo je Bailey u 54. minuti poravnao na 1:1, da bi Bender u 74. minuti postavio, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Hertha je u gostila ekipu HSV-a i slavila pobjedu rezultatom 2:1.

Ekipa iz Berlina je do vodstva došla u 17. minuti preko Starka, da bi nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu Rekik pogodio za 2:0.

HSV je, ipak, zaigrao puno bolje nakon drugog gola Herthe. Imali su gosti nekoliko sjajnih prilika, ali su, do kraja, uspjeli samo smanjiti na 2:1 i to preko Arpa u 73. minuti.

Borussije Monchengladbach je uspjela, nakon preokreta, doći do gostujuće pobjede nad Hoffenheimom rezultatom 1:3.

Hoffenheim je, ipak, prvi poveo. Igrala se 25. minuta kada je Demirbay, sa vrha kaznenog prostora, postigao sjajan gol za vodstvo Hoffenheima od 1:0.

Ipak, u drugom dijelu gosti stižu do preokreta i važne pobjede.

Prvo je Hazard u 61. minuti iskoristio sjajnu asistenciju Grifoa i poravnao na 1:1, da bi Ginter u 79. doveo goste u prednost.

Pobjedu Borussije je potvrdio Vestergard pogotkom glavom u 82. minuti susreta.

Schalke i Wolfsburg su u Gelsenkirhenu remizirali rezultatom 1:1. Bentaleb je doveo domaće u vodstvo u 43. minuti, a kada su svi očekivali kraj i pobjedu Schalkea, "ukazao" se Origi i u 93. minuti donio bod Wolfsburgu. Treba napomenuti da su gosti i ranije mogli do izjednačenja, ali je Gomez promašio penal u 61. minuti.

10. kolo Bundeslige:

Bayer Leverkusen - Koln 2:1

Hannover - Dortmund 4:2

Hertha - HSV 2:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim - Borussia Monchengladbach 1:3

Schalke - Wolfsburg 1:1

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi