Bećir Omeragić odabrao reprezentaciju za koju će igrati u narednom periodu
Omeragić je rođen u Švicarskoj, nastupao je za sve omladinske selekcije ove zemlje, a sada je došao poziv i u seniorsku reprezentaciju, iako mu je tek 18 godina

Još jedan izgubljeni igrač za BiH

Bećir Omeragić odabrao reprezentaciju za koju će igrati u narednom periodu · Saznajemo

D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija BiH dobila je dva velika pojačanja za budućnost kada je u pitanju seniorska selekcija BiH. Kao što smo već pisali mladi defanzivci Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić odabrali su da nastupaju za Bosnu i Hercegovinu, te su štoperske pozicije Zmajeva dobile dva zaista vrhunska mlada potencijala.

Nakon što su njih dvojica pristala da igraju za BiH, svi su se okrenuli trećoj velikoj nadi i igraču koji svakodnevno puni novinske redove kako u Švicarskoj, BiH, ali i cijeloj Evropi. Riječ je o defenzivcu Zuricha Bećiru Omeragiću (18), momku kojem se također predviđa velika karijera.

Pisali smo nedavno da je ovaj sjajni defanzivac dobio pozive za mladu i A selekciju Švicarske, a kako saznaje naš portal od ljudi koji se brinu o karijeri Omeragića, ovaj igrač je u budućnosti odlučio da igra za Švicarsku, a svoj debi s 18. godina za seniorsku selekciju trebao bi imati 3.septembra kada Švicarska igra protiv Ukrajine u gostima u okviru 1.kola Lige nacija ili samo tri dana kasnije na svome terenu dočekuju selekciju Njemačke.

Bećir Omeragić prošle je sezone oduševio cjelokupnu javnost u Švicarskoj, ovaj kapiten juniorske reprezentacije ove zemlje odigrao je 19 utakmica za seniorski tim Zuricha, te je svojom igrom oduševio i privukao interes velikih klubova iz Evrope. Dugo se špekuliralo oko prelaska u AC Milan, međutim njegov klub je postavio veliku odštetu za ovog talentovanog stopera, tako da će biti zanimljivo pratiti ovog ljeta koji će klub izdvojiti 10-tak miliona eura za ovog sjajnog mladog defanzivca.

Zaista tužna vijest kada je u pitanju naša reprezentacija, odnosno igrač kojem se predviđa velika karijera, a nastupa na poziciji stopera, na kojoj su našoj selekciji prijeko potrebni novi, mlađi i kvalitetni nogometaši za budućnost.

Top Komentari

forza_juve
Nemoj poslije da bude eto ja bih igrao za BiH, mene srce vuce da igram za BiH. Odabrao si svoje, od danas manje paznje za ovog momka
61 2
GiS
Doviđenja..nece te niko tjerati..
35 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti