Odbio BiH, digao se u nebesa, a sada je i klupa za njega uspjeh
Bećir Omeragić odbio je poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine ističući da je ponosni Švicarac (Foto: Zurich)

Omeragić postao rezerva

Odbio BiH, digao se u nebesa, a sada je i klupa za njega uspjeh

Midhat Šljivak

Talentovani defanzivac Bećir Omeragić (20) više nije u prvom planu švicarskog Zuricha i ovaj mladi fudbaler u posljednjih nekoliko mjeseci uglavnom grije klupu te je često i ona za njega uspjeh.

Bećir Omeragić je prije dvije godine kao veliki talenat povezivan s brojnim velikanima. U tom periodu odbio je nastup za Bosnu i Hercegovinu i odabrao je Švicarsku iz jasnih razloga.

"Rođen sam u Švicarskoj, imam švicarski pasoš i prošao sam sve omladinske selekcije ove zemlje. Ponosan sam što sam Švicarac", jasan je bio Omeragić u septembru 2020. godine.

Debitovao je potom ovaj fudbaler za A selekciju Švicarske, no sada je daleko od nastupa u nacionalnom timu jer nije ni u prvom planu svog kluba.

Ove sezone nastupio je samo pet puta od prve minute. Iz kluba tvrde da je razlog povreda koju vuče od aprila, ali švicarski mediji tvrde da je Omeragić odbio novi ugovor i da ga je klub zbog toga odlučio prizemljiti.

To u razgovoru za Blick poriče sportski direktor kluba Marinko Jurendić. Tvrdi da je povreda razlog što 20-godišnjak ne igra previše.

"Nažalost, Bećir nije uspio da se vrati na nivo na kojem je bio prije pobjede. Povreda mu konstantno pravi probleme".

"Želimo zajedno s Bećirom i njegovom porodicom pažljivo isplanirati njegov naredni korak. Ovdje je narastao kao igrač i vjerujem da će, usprkos problemima s povredama, naći način da se vrati u staru formu", rekao je Jurendić.

Za Bećiragića su tokom ljeta interes pokazivali Sampdoria i Reims, ali do transfera nije došlo. Zurich želi zaraditi barem nešto na njemu i ne želi dopustiti da u ljeto naredne godine ode besplatno.

Bećir Omeragić je nastupio ukupno 31 put za prvi tim Zuricha, a nastupio je i četiri puta za reprezentaciju Švicarske.

Top Komentari

Arnel925
Sta nas briga za ovog Svicarca, ko ga jbe. Nije ovo svicarski sportski portal.
8 0
FahroKonjHodzic
abubekire omerago nesti nikad igrat na svjetskom koga god biro ti si ko i oni nas sljivotres djeko kofol igrac a sam havlja hamburgere na okupljanjima
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti