Beckenbauer: Guardiola griješi po pitanju Gotzea

Dežurni Bayernov kritičar

Beckenbauer: Guardiola griješi po pitanju Gotzea

Počasni predsjednik Bayerna iz Munchena Franz Beckenbauer, razočaran je što Pep Guardiola Marija Gotzea kao lažnog napadača.

„Nema smisla da Gotze igrao kao napadač. Nizak igrač poput Gotzea se ni ne vidi kada ga stavite između tri obrambena diva,“ kazao je Beckenbauer za Sky 90.

„Ako Guardiola nastavi tako koristiti Gotzea, Bayern će prosipati svoj potencijal. Naravno, on može igrati kao napadač, ali tada ne pruža svoj maksimum.“

Beckenbauer je otkrio i najbolju poziciju za Gotzea, a ona je nešto defanzivnija od one na kojoj trenutno igra.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

„Najbolji na poziciji iza napadača. Mnogo je opasniji na tom mjestu, po mom mišljenju,“ dodao je Beckenbauer.

Guardiola je do sada u napadu naviše koristio Marija Mandžukića, ali u posljednje vrijeme svi više igra sa lažnom devetkom, a ta uloga obično pripadne Gotzeu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti