Beckenbauer razočaran FIFA-om

Beckenbauer razočaran FIFA-om

Nogometna legenda Franz Beckenbauer izjavio je za časopis "Bild" da je "razočaran" Međunarodnom nogometnom federacijom (FIFA) zbog objavljivanja rezultata izbora domaćina svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Beckenbauer, FIFA-in zaposlenik i član Izvršnog odbora, izjavio je da rezultati bodovanja nisu trebali biti javni, ali da je informacija o dobitnicima domaćinstva vrlo brzo objavljena u javnost.

"Razočaran sam načinom na koji je FIFA rukovodila izborima. Rekli su nam da niko neće saznati rezultate glasanja, pa čak ni članovi IO. Trebali smo znati samo koja je zemlja ispala nakon svakog kruga glasanja. Međutim, par sati nakon izbora čuo sam na radiju koliko je koja zemlja dobila glasova'', kazao je Beckenbauer.

"Moje povjerenje u FIFA-u je ograničeno" dodao je Beckenbauer.

Rusija je dobila domaćinstvo SP-a 2018., a Katar 2022. godine.

Beckenbauer odrađuje posljednje mjesece kao funkcioner FIFA-e i zbog ličnih razloga ne želi produžiti mandat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.