Becker izreklamirao jednu od najbrutalnijih 'firmi'

Headhuntersi još postoje?

Becker izreklamirao jednu od najbrutalnijih 'firmi'

Bivši njemački teniser Boris Becker na Stamford Bridgeu je pratio revanš susret osmine finala Lige šampiona između Chelseaja i PSG-a.

rener Novaka Đokovića nije ni sanjao da će njegov šal u bojama Chelseaja izazvati oštre reakcije engleske javnosti. Naime, Becker se u VIP loži Chelseajevog stadiona pojavio sa šalom Headhuntersa, jedne od najbrutalnijih "firmi" u Engleskoj ikad!

Mrtvačka glava je jedan od zaštitnih znakova jedne od najpoznatijih huliganskih grupa, a upravo se ona našla na Beckerovom šalu koji nije imao pojma o čemu se radi. 

Pored velikih nereda i fizičkih obračuna sa rivalima Headhuntersi su stekli "svjetsku slavu" nakon što se novinar BBC-a Donald McIntyre infiltrirao u njihove redove i skoro dvije godine tajno snimao sve razgovore.

Sa vođom Jasonom Marinerom na čelu, članovi ove grupe su javnosti detaljno otkrili krivična djela koja su počinili: prodaju narkotika, iznude, otmice, prebijanje na rasnoj osnovi, pa čak i ubistvo policajca. 

Mariner je zbog počinjenih zločina osuđen na šest godina zatvora, a još sedmorica Huntersa dobilo je ukupno 17 godina.

Ipak, Becker se ubrzo oglasio na svom zvaničnom Twitter kazavši da mu je drago da se nesporazum zbog šala brzo riješio, ali da mu je čudno da se ljudi u Njemačkoj ne zanimaju pametnijim stvarima nego se bave spornim šalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.