Beckham i Donovan savršeno

MLS League

Beckham i Donovan savršeno

Priče o svađama Davida Beckhama i Landona Donovana, jednostavno nemaju uporišta. Njih dvojica na terenu funkcioniraju savršeno, nemoguće ih je zaustaviti. Povratkom Becksa u LA, Galaxy je prestao biti kanta za napucavnje, a postao ozbiljan kandidat za naslov prvaka.

Galaxy je dolaskom Beckhama zaigrao mnogo bolje, pa su sada u vrlo dobroj poziciji na tabeli za razliku s početka prvenstva kad su bili prikovani za samo dno. Donovan i Beckham su pružili ruku pomirenja jedan drugom, tako da je sad prava milina gledati kako dva majstora igraju skupa na terenu.  

Za svaki dobra potez jedan drugog nagrađuju pljeskom, a kad neko zabije gol, ovaj drugi je prvi koji mu prilazi i čestita. Tako je bilo i sad kada je Lendon Donovan donio vodstvo Galaxyu u 21. minuti, Beckham je prvi prišao i čvrsto ga zagrlio, a publika je to znala nagraditi aplauzom. Jovan Kirovski je u 52. minuti povisio na 2:0, a počasni pogodak za New England postigao je Steve Rolston u 83. minuti iz penala.

Galaxyu je ovo bila peta pobjeda u posljednjih šest utakmica, a dolazak Beckhama na stadion New Englanda privukao je 26.623 gledatelja, što je dvostruko više od prosjeka, 13.088 gledatelja, koliko ih posjećuje domaće mečeve New Englanda.

Columbus Crew je upisao svoju četvrtu pobjedu u nizu. Ovaj put pobjedu su ostvarili na gostovanju kod San Josea rezultatom 3:0. Crew igra odlično ove sezone i nalazi se na prvom mjestu Istoka, a u posljednjih 17 utakmica upisali su samo jedan poraz.

Ipak, do pobjede nad San Joseom došli su teže nego što se očekivalo. Vodeći pogodak, koji je presjekao do tog momenta vrlo dobre domaćine, postigao je Alejandro Moreno u 69. minuti utakmice, a samo tri minute kasnije Robbie Rogers svojim prvim golom ove sezone donosi 2:0 za goste. Adam Maffot je u 86. minuti postavio konačnih 3:0.

Ubjedljivu pobjedu upisao je i Colorado protiv Chivasa rezultatom 4:0. Colorado je došao u vodstvo već u prvoj minuti, tačnije nakon 26 sekundi kada je Pablo Mastroeni postigao najbrži pogodak ove sezone. Ostatak posla obavio je Conor Casey, koji se s tri gola do kraja poluvremena donio pobjedu Coloradu. Casey je zabio u 4, 23 i 45. minuti iz penala.

Real je ostvario minimalnu pobjedu na domaćem terenu protiv Seattlea rezultatom 1:0. Robbie Findley je svojim osmim golom ove sezone u 62. minuti donio pobjedu Realu u Salt Lakeu.

U derbiju kola Houston je bio bolji od Chicaga sa 3:2. Houston je prvi došao u vodstvo u 21. minuti goom Kei Kimure, a Ricardo Clark u 38. minuti povećava prednost Houstona. Početkom drugog poluvremena Chicago je zaigrao mnogo bolje i dolazi do izjednačenja.

Prvo je Chris Rofle u 47. minuti smanjio rezultat na 2:1, da bi Peter Lawry samo dvije minute kasnije izjednačio na 2:2. Houston je do pobjede došao pet minuta prije kraja utakmice golom Stuarta Holdena iz penala.

Rezultati:

New England – LA Galaxy 1:2
San Jose – Columbus 0:3
Real SL – Seattle 1:0
Colorado – Chivas USA 4:0
Houston – Chicago 3:2

Poredak:

ISTOK: Columbus 36, Chicago 32, DC United 28, Toronto 27, New England 24, Kansas 21 i New York 10.
ZAPAD: Houston 38, LA Galaxy 31, Colorado 30, Seattle 29, Chivas 27, Real 26, Dallas 23 i San Jose 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije