Beckham otkrio dugo čuvanu tajnu: United me prodao Barceloni, ali...
Foto - EPA

Sve je možda moglo biti i drugačije

Beckham otkrio dugo čuvanu tajnu: United me prodao Barceloni, ali...

M. Šljivak

Legendarni engleski fudbaler David Beckham otkrio je u programu BBC-ja kako ga je Manchester United 2003. godine prodao Barceloni, ali da je on odbio otići na Nou Camp.


Beckham je kao velika zvijezda Uniteda bio izuzetno tražen, a na kraju je završio u Real Madridu. Otkrio je šta se sve dešavalo u ljeto 2003. godine.

"Čuo sam glasine kako me žele prodati. Bio sam na odmoru u SAD-u sa Viktorijom i prijatelj mi je javio kako na Sky Sportsu javljaju da se United dogovorio s Barcelonom. Odmah sam mu rekao ' ne može to tako, ja o tome ništa ne znam'", govori Beckham i nastavlja:

"Odmah sam otišao u London. Pokušao sam razgovarati s Peterom Kenyonom, kao i sa menadžerom, ali su me odbili. Rekao sam im da želim pojašnjenja šta se događa i onda su mi priznali da su se dogovorili s Barcelonom".

Odbio je Barcelonu. Nije želio ići tamo, već je odabrao Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nazvao sam agenta i rekao mu: Ako već moram ići, idem u Real Madrid. Sjeli smo s predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom i postigli smo dogovor", rekao je Beckham.

David je Real igrao četiri godine. Odigrao je ukupno 155 utakmica i postigao je 20 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti