Beckham prvi put u doigravanju
Beckham i Donovan su ostvarili aktivan rezultat u prvoj utakmici

MLS Play-off

Beckham prvi put u doigravanju

Završena je regularna sezona u MLS-u i ovog vikenda odigrane su prve utakmice doigravanja. Nakon prvih utakmica nijedna ekipa nije stvorila mirnu prednost pred revanše koji se igraju u srijedu.

New England Revolution je slavio sa 2:1 protiv Chicago Firea u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije i na uzvrat u srijedu u Chicago ide s minimalnom prednošću, ali s obzirom kako je Chicago na svom stadionu igrao tokom regularne sezone to i nije neka prednost.

Chicago je bolje otvorio utakmicu i golom Chrisa Rolfea u 17. minuti utakmice poveo, a nakon toga je Brian McBride propustio nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva, a kazna je stigla u posljednjoj minuti prvog dijela kada je Emmanuel Osei poravnao. Do pobjede je domaćin stigao u 75. minuti golom Shalrieja Josepha.



Veliki gradski derbi igrali su Chivas i Galaxy, a rezultat je na kraju glasio 2:2. David Beckham igra svoju treću sezonu u MLS-u, a ove godine je prvi put njegov tim izborio doigravanje, tako da je Clasico prvi put odlučivao o nečem velikom. Chivas je bolje počeo i već u 4. minuti preko Maicona Santosa poveo.

Nije dugo trebalo Galaxyju da odgovori. U 14. minuti Mike Magee je poravnao na 1:1, a u 40. minuti utakmice Galaxy preko Landona Donovana stiže do preokreta. Početkom drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti oporavljenik Maykel  Galindo postavlja konačnih 2:2.



Pobjednik Istoka u regularnom dijelu sezone Columbus Crew je poražen u prvoj utakmici od Reala iz Salt Lakea sa minimalnih 1:0 i u revanšu na svom stadionu moraće odigrati mnogo bolje kako bi stigao rezultat. Gol odluke pao je u 88. minuti, a strijelac je bio Robbie Findley.

U polufinalu Zapada između Seattlea Soundersa i Dynamo Houstona nije bilo golova, pa će u revanšu sve ići ispočetka, a blagi favorit je Houston koji je regularni dio sezone završio na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i prvoplasirani Galaxy, dok je Seattle klub koji igra svoju prvu sezonu i odmah se plasirao u doigravanje što je za njih veliki rezultat.

Rezultati:

New England – Chicago 2:1
Real SL – Columbus 1:0
Seattle – Houston 0:0
Chivas – LA Galaxy 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.