Beckham zabio Barci

Beckham zabio Barci

Uprkos sjajnom pogotku Davida Beckhama njegov LA Galaxy na kraju je poražen od Barcelone u prijateljskoj utakmici u sklopu Barcine turneje po Americi.

U prvom dijelu utakmice Pepe Guardiola je priliku pružio mladim igračima da pokažu šta znaju, i na koga od njih se može računati u nadolazećoj sezoni. Jedan takav momak Pedro Rodriguez je pruženu šansu na najbolji mogući način iskoristio golom u 11. minuti utakmice. 

U nastavku meča terenom su dominirali igrači Galaxya, ali je Barcelona odolijevala napadima sve do 45. minute kada David Beckham sjajnim pogotkom poravnava na 1:1, i donosi veliku radost navijačima u Pasadeni. 

U nastavku utakmice Guardiola je u igru ubacio nekoliko standardnih igrača kako bi se oslobodio pritiska Galaxya, a mladi Jeffren Suarez, koji je u igru ušao umjesto Messia donio je pobjedu katalonskom timu u 67. minuti utakmice. 

Utakmica je odigrana na stadionu Rose Bowl u Pasadeni (California) pred 93.137 gledatelja, što je najveća posjeta od 1994. godine kada se finale SP između Brazila i Italije odigralo na istom stadionu. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti