Bečki gradski derbi bez pobjednika, ali i bez Grahovca

Austria - Rapid 2:2

Bečki gradski derbi bez pobjednika, ali i bez Grahovca

Šesto kolo austrijske Tipico Bundeslige donijelo je i veliki gradski derbi između Austrije i Rapida, a duel bečkih klubova okončan je bez pobjednika (2:2).

Već u 1. minuti utakmice radovali su se navijači "ljubičastih", a za vodstvo Austrije pogodio je Gorgon. Gostima je trebalo više od pola sata da stignu prednost Austrije, a u 35. minuti najtrofejniji austrijski klub izjednačio je preko Beriča.

Prvih 45 minuta igre okončano je rezultatom 1:1, a početka drugog poluvremena proteklo je u dominaciji Austrije, baš kao i sami početak utakmice. Svoju dominaciju na početku drugog dijela domaćim tim je krunisao golom sa bijele tačke, a precizan je bio Damari.

Austrija je sve do pet minuta prije kraja imala vodstvo, ali je gol Schwaba u 85. minuti donio vrijedan bod gostima. Koji su tako uspjeli dva puta stići po gol zaostatka u derbiju te tako izbjeći treći ovosezonski poraz.

Ljubičasti su nakon šest kola još uvijek bez pobjede uz pet remija i jedan poraz, te se naldaze na osmom mjestu.

Kapitena mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Srđana Grahovca nije bilo u sastavu bečkih "zeleno-bijelih", dok je Mario Pavelić, fudbaler bh. korijena odigrao svih 90 minuta u ekipi Rapida.

Tipico Bundesliga, 6. kolo:
Austria - Rapid 2:2 (Gorgon 1., Damari 63. / Barič 35., Schwab 85.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije