Been od jula na klupi Feyenoorda

Been od jula na klupi Feyenoorda

Adnan Beganović

Aktuelni trener holandskog prvoligaša NAC Brede, Mario Been, dogovorio je saradnju sa upravom Feyenoorda i od slijedeće sezone sjest će na užarenu klupu ovog slavnog holandskog kluba. 

Mario Been je sa Feyenoordom dogovorio trogodišnju saradnju koja će početi važiti od 1. jula 2009. godine.

Feyenord je ostao bez trenera 14. januara kada se uprava kluba zahvalila na saradnji Gertu Jan Verbeeku zbog očajnih rezultata u domaćem prvenstvu. Do kraja prvenstva klub iz Roterdama će pronaći neko privremeno riješenje.

Mario Been je svoje najbolje igračke dane proveo u Feyenoordu u periodu od 1982. do 1988. godine. Feyenoord se trenutno nalazi na razočaravajućem 12. mjestu u holandskoj Eredivisiji sa samo 20 osvojenih bodova u 19 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.