Trener Čelika nakon pobjede

Beganović: Agresivnost i voljni momenat su odlučili meč

Dino Kurbegović

Nakon utakmice na Bilinom polju, gdje je domaći Čelik minimalno savladao tuzlansku Slobodu, trener crno-crvenih Elvedin Beganović nakon utakmice bio je zadovoljan igrom i rezultatom svoje ekipe.

"Moram da kažem da su danas utakmicu dobili agresivnost i voljni momenat. Slažem se sa kolegom da je Sloboda imala posjed, ali mi smo svjesno to uradili, mi smo čekali svoju priliku i dočekali. Sloboda nije imala konkretnih šansi, znali smo da će biti teška utakmica i naravno da sam zadovoljan pobjedom", kaže Beganović.

Izmjene u drugom poluvremenu su korektno odradile svoj posao.

"Izmjene nisu podigle ritam utakmice, ali su se oni uklopili u težinu utakmice, nismo puno ni očekivali, Bučan je novi, tek se priključio tu, Pezer kao i Duraković su to korektno odradili i mi smo nedostatak kvaliteta u veznome redu odgovorili agresivnošću, ne u smislu da su udarali protivnika, nego su bili blizu igrača i lopte, protiv sigurno ponajbolje ekipe kada je u pitanju vezni red. Znali smo gdje prijeti najveća opasnost i smatram da smo to odradili na najbolji mogući način", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.