Nakon što su i Zrinjskom otkinuli bod

Beganović: Cilj nam je da do kraja ostanemo bez poraza

Čelik je na Bilinom Polju dočekao Zrinjski te uspio odbraniti svoj gol i osvojiti bod. Za trenera Beganovića ovo je ipak rezultat koji nije zadovoljavajući.

“Mislim da smo danas bili bliže pobjedi. Rezultatom smo možda nezadovoljni, ali moramo biti zadovoljni činjenicom da smo ostali neporaženi. Ostala su još dva kola i mi ćemo pokušati ostati neporaženi i u ova dva kola, da sakupimo što više bodova i da ostanemo na poziciji na kojoj se trenutno nalazimo.”, kazao je Beganović nakon susreta.

Glavni sudija Tomislav Čuić iz Tomislavgrada nakon što dva mjeseca nije sudio zbog suspenzije od NFSBiH zbog lošeg suđenja u utakmici četvrtfinala Kupa između Sarajeva i Borca ni večeras nije bio na nivou. Ipak, trener zeničke ekipe nije htio komentarisati njegov rad.

“Suđenje ne bih komentarisao. Imaju ljudi koji su za to zaduženi, a naše je da igramo i mi smo to na terenu i radili.”

Povrede igrača Čelika, prvesnstveno Popovića i Burekovića primorale su trenera Beganovića na određene rotacije u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Popović je postao vrlo bitna karika u našem sistemu igre. Na žalost, pukla mu je glava i on će morati na šivanje i ne znao da li će biti spreman za narednu utakmicu. Njegov izlazak iz igre nas je dosta poremetio, Simić je ušao nezagrijan da ne bismo gubili vrijeme. Bureković je imao grčeve, istrošio se jer je puno išao naprijed-nazad.”, kazao je Beganović, ali i dodao:

“Ipak, i sa njima i bez njih mi smo imali svoje prilike koje smo morali iskoristiti i dobiti utakmicu.”

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.