Beganović: Danas se rastajemo prijateljski sa Alispahićem

Čelik ostaje bez trenera

Beganović: Danas se rastajemo prijateljski sa Alispahićem

D. Kurbegović

Danas bi i zvanično trebala završiti trakavica oko stratega Čelika Kemala Alispahića.Po svemu sudeći ovaj trener iz Sarajeva danas će završiti svoju epizodu na Bilinom polju, a to je za naš portal potvrdio i jedan od glavnih sponzora luba, te član Odbora za hitnost koji trenutno upravlja klubom.

"Jutros smo imali sastanak i na kraju je zaključeno da se prijateljski pokušamo rastati s Kemalom Alispahićem. Nisu nam potrebna prepucavanja preko medija i želimo ovo okončati za dobrobit svih nas. Kemal će danas doći u Zenicu, on je pristao da se prijateljski dogovorimo oko prekida saradnje, tako da je izvjesno da on više neće sjediti na klupi Čelika. Vjerovatno će narednu utakmicu protiv Viteza voditi njegovi pomoćnici Kamberović i Hrustanović, a za poslije ćemo vidjeti šta i kako", kazao je Edin Beganović.

Kemal Alispahić je došao na Bilino polje 10-tak dana prije početka prvenstva, zasukao je rukave, te zajedno s ljudima u klubu "skrpio" neku ekipu, koja će krenuti u prvenstvo bez odrađenih priprema i zvučnih pojačanja. Nakon 8.odigranih kola Zeničani su na pretposljednjem mjestu sa samo pet osvojenih bodova. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Zrinjskog u Mostaru rezultatom 4:0, gdje su crno-crveni bili potpuno bespomoćni. Nešto se pothitno treba promijeniti, jer Čelik u naredna dva kola ako ne osvoji bodove protiv Viteza i Krupe, onda će se već u prvom dijelu prvenstva naći u veoma teškoj situaciji, kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi