Beganović: Kap koja je prelila čašu su posljednja dva meča

Bivši trener Zeničana za SportSport.ba

Beganović: Kap koja je prelila čašu su posljednja dva meča

D. Kurbegović

Elvedin Beganović od danas i zvanično više nije šef struke NK Čelik iz Zenice. Kao što je SportSport.ba objavio, trener Zeničana se sporazumno razišao s rukovodstvom kluba, nakon što su održali zajednički sastanak, na kojem su odlučili da je odlazak Beganovića s klupe u ovom slučaju najbolje rješenje.

Sada već bivši trener crno-crveni za SportSport.ba otkrio je razloge zbog kojih je napustio klupu Čelika.

"Istina je, jutros sam razgovarao s predsjednikom Jasminom Memiševićem i složili smo se da je najbolje da klupu preuzme neki drugi trener, koji će možda donijeti pozitivni šok, te izvući maksimum u ove četiri utakmice do kraja prvog dijela. Iskreno posljednje dvije utakmice u kojima smo primili devet golova bile su kap koja je prelila čašu, iako smo bili oslabljeni protiv Sarajeva, te Širokog Brijega, nema nikakvog opravdanja za onakvu igru i blamažu", ističe Beganović.

Čelik mora bolje i više, iako je realnost borba za opstanak i ove sezone

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bez obzira na sve ne treba biti zadovoljan, Čelik bez obzira na igrački kadar mora mnogo bolje, nadam se da će moj nasljednik postizati bolje rezultate. Imamo deset bodova, kao i Sloboda, ispod nas je Vitez, borba za opstanak kao i prošle godine biće do zadnjeg kola. Ipak u zimskoj pauzi ako se klub posloži, kao recimo prošle zime, onda siguran sam Čelik ostaje u ligi. Teška je situacija u i oko kluba i mislim da je ovo maksimum što sam mogao izvući iz ove ekipe" kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Beganović je na klupu Zeničana došao u 9. kolu, a u šest utakmica na klupi crno-crveni ostvario je dvije pobjede (Gošk, Borac) i četiri poraza (Mladost, Željezničar, Sarajevo, Široki).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi