Strateg Čelika uoči Mladosti za SportSport.ba

Beganović: Lijepu priču ove sezone želimo završiti pobjedom

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju dočekati ekipu Mladosti u posljednjoj utakmici prvenstva u ovoj sezoni. Izabranici Elvedina Beganovića sjajno su igrali u ovoj sezoni, posebno na domaćem terenu, gdje nisu doživjeli poraz, a u nizu su 23 utakmice bez poraza kod kuće.

Uoči sutrašnje utakmice razgovarali smo sa strategom crno-crveni, koji je za SportSport.ba govorio o pripremi zadnje utakmice, rezultatima u ovoj sezoni, te planovima za narednu.

"Mi ovu lijepu priču u nedjelju želimo da završimo s pobjedom i dobrom igrom. S osvajanjem tri boda i porazom Radnika u Širokom Brijegu mi bi sezonu okončali na šestoj poziciji, što bi bilo odlično za ovu sezonu.Imali smo turbulentnu sezonu, bez predsjednika, rukovodstva kluba i ostalih stvari, ali ono što bi nas zadovoljilo jeste pobjeda protiv Mladosti, bez obzira kakav rezultat bio na Pecari" nada se Beganović.

Uoči sutrašnje utakmice ima problema sa sastavljanjem ekipe.

"Ova utakmica je komšijski derbi, za prestiž, želimo da sezonu završimo pobjedom. Neće nam igrati Džidić,Jusić i Adilović, koji su na Seminaru za trenersku licencu, tu su još kartonirani Popović i Pezer, tako da smo hendikepirani. Pokušat ćemo izvesti ovo što je ostalo, nešto smisliti i izvesti ekipu, koja će pružiti dobru partiju i osvojiti tri boda", mišljenja je trener kluba s Bilinog polja.

Mladost je dužnik Čeliku za poraz iz prvog dijela sezone u Kaknju

"U najgorem momentu su nas porazili u prvom dijelu sezone, kada su bile turbulencije u klubu. Međutim uspjeli smo se organizovati i nastavili prvenstvo. Napravili smo opet jedan dobar rezultat, imali smo 12 utakmica u drugom dijelu sezone i samo dva poraza, tako da sam zadovoljan u cjelini. Bilo je teško i naporno prvenstvo, već prije četiri-pet kola smo obezbjedili opstanak. Četiri ekipe još su u igri za opstanak, tako da je prvenstvo zanimljivo tokom cijele sezone", ističe Beganović.

Čelik treba promjene u klubu prije nastupa u Ligi 12 naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja imam informaciju da 22.jula kreće novo prvenstvo, tako da bi s radom trebali krenuti već početkom narednog mjeseca. Mi moramo naći prije svega predsjednika i čovjeka koji će ovo sve voditi, i rukovoditi svime. Nama može sada biti cilj jedino dap okušamo zadržati ovaj igrački kadar, a o pojačanjima možemo govoriti samo u nekom narednom periodu", završio je razgovor za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi