Beganović nakon velikog boda protiv Sarajeva: Pokazali smo da možemo

Trener Mladosti za SportSport.ba

Beganović nakon velikog boda protiv Sarajeva: Pokazali smo da možemo

E. Škorić

Elvedin Beganović i njegovi igrači zaslužili su sve pohvale nakon što su uspjeli kao veliki autsajderi zaustaviti Sarajevo.

Bordo tim je bio veliki favorit u Doboju kod Kaknja, dva puta vodio, ali hrabra Mladost na kraju je ostala neporažena i pokazala da je težak poraz u Banjaluci odavno arhiviran.

"Tražio sam od igrača da odigramo dobru utakmicu, pa šta bude. Nadao sam se da možemo ostati neporaženi i drago mi je da smo uspjeli u tome. Uglavnom, od igrača sam tražio da budu odgovorni, da daju svoj maksimum i da svako obavi svoj zadatak do kraja. To je bio jedini način da se zaustavi Sarajevo", kazao je Beganović za SportSport.ba, dodavši:

"Pokazali smo da možemo. Ima tu materijala, samo je bitno da se sve posloži. Moramo vjerovati u naše igrače i u naš projekat. Vjerujem da će to kasnije biti sve bolje, ipak svi znaju da smo imali ogromne probleme i da nismo odradili pripreme kao drugi timovi. Dobro je za igrače i njihovo samopouzdanje što su danas odigrali 2:2 jer su vidjeli da mogu, a zaista je bilo teško podići ih nakon onog teškog poraza u Banjaluci".

Već u srijedu Mladost gostuje u Tuzli kod Slobode, a nakon današnje utakmice optimzam u redovima ovog tima postoji.

"Idemo u Tuzlu sa željom da odigramo još jednu dobru utakmicu i uz malo sreće možemo do dobrog rezultata. Uglavnom, vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i bolje. Vjerujem u ove momke".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I za kraj, Beganović je prokomentarisao partiju Alića, asistenta kod prvog i strijelca drugog gola i to kakvog.

"Prelijep gol, a i kod prvog je on centrirao iz slobodnjaka i bez sumnje je za mene igrač ove utakmice. Barem kada je naš tim u pitanju", zaključio je Beganović.

Top Komentari

Edin Merlin
Šta možete debilu jedan,sreća vam pa Sarajevo nije zabilo 5 zicera.. Zahvali se Bogu i danas indisponiranom Sarajevu i šuti. Ovo ti je uspjeh karijere.
1 10
MLADOST
Svi su kontali bit će rutinski 0:5, a o papku sudiji i njegovoj bratiji, koji nije svirao čist penal ne treba ni komentarisati.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi