Veliko iznenađenje i kiks FK Sarajevo u Doboj Kaknju: Mladost nakon velike borbe uzela bod!

Bordo tim se ispromašivao

Veliko iznenađenje i kiks FK Sarajevo u Doboj Kaknju: Mladost nakon velike borbe uzela bod!

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Sarajevo je u 2. kolu Premijer lige BiH napravilo veliki kiks i osvojilo je samo bod na gostovanju kod Mladosti u Doboj Kaknju. Bilo je 2:2.

Bordo tim je kontrolisao igru u svih 90 minuta, no na kraju su napravili kiks protiv mlade ekipe Mladosti.

Sarajevo je u prvom poluvremenu dominiralo, ali realizacija Bordo tima je u 45 minuta posve zakazala. Imao je tim Vinka Marinovića veliki broj sjajnih šansi, no jednostavno lopta nije htjela u gol Mladosti, koja se i odlično branila.

Haris Handžić otvara meč velikom šansom. Dobro je šutirao, nije bio precizan. U sedmoj minuti Tatar gađa same rašlje, ali prebacuje prečku i nije imao sreće u tim trenucima.

Deset minuta kasnije velika šansa za goste. Rahmanović je kao na tacni poslužio Harisa Handžića, a ovaj sa pet metara glavom ne uspijeva zabiti pogodak.

Handžić je i u 29. minuti promašio veliku šansu. Ovog puta ga je uposlio Tatar, a napadač bh. prvaka je sa četiri metra loptu poslao preko gola.

Novu ogromnu šansu gosti propuštaju u 35. minuti. Rahmanović i Tatar odigravaju odličnu akciju, Velkoski je mogao da bira gdje će plasirati loptu, no on pogađa Lalića na gol-liniji i propada velika šansa.

Do kraja prvog dijela Sarajevo je i dalje napadalo. Ipak, nije uspio da dođe do gola i na odmor se otišlo bez golova. Treba istaći da su domaći tražili penal u prvom dijelu zbog igranja rukom Šerbečića, ali se Miloš Gigović nije oglasio.

Sarjevo je i u nastavku krenulo ofanzivno. Pidro je prvi prijetio, no iz dobre pozicije ne pogađa, ali u 59. minuti domaći su poklekli. Nikolić ruši Rahmanovića u kaznenom prostoru, Gigović je pokazao na penal sa kojeg ne griješi Benjamin Tatar za 0:1.

Ipak, samo dvije minute kasnije Mladost je poravnala. Alić ubacuje nakon prekida, a Nedim Hadžić se odlično snalazi u kaznenom prostoru i pogađa za 1:1.

Haris Handžić je sve promašaje naplatio u pravom trenutku. Igrala se 68. minuta kada napadač Bordo tima koristi odbijenu loptu u kaznenom prostoru i zabija za 1:2.

Imali su gosti potom šansu preko Besima Šerbečića, nije uspio zabiti sa nekoliko metara, konstantno su napadali, no očigledno je da Bordo klub ima lošu završnicu.

U 80. minuti novi šok za prvaka. Nakon prekršaja na ivici kaznenog prostora, Enes Alić postiže spektakularan gol za 2:2.

Krenuo je potom Bordo tim po pobjedu. Pokušali su na sve načine da dođu do pobjedničkog gola, nisu uspjeli i ostalo je do kraja 2:2.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Mladost - Sarajevo 2:2 (Hadžić 62', Alić 80' / Tatar 59'p. Handžić 68')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Bukvić, Vazda, Hadžić, Mahmić, Nikolić, Begić, Biber, Marić, Lalić, Alić, Dedić. Još su igrali Mašić, Kovač, Mirkov, Guzijan.

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro, Đokanović, Miličević, Šerbečić, Oremuš, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Handžić. Još su igrali Fanimo, Jukić, Ahmetović, Mustedanagić, Dupovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

007
Sarajevo ko rastimani orkestar, kada ne mogu pobijediti mrtvu Mladost, ekipu za koju se vec sada zna da ce ispasti iz lige gdje ces dalje, ekpa na terenu nista ni sa cim, Vinko i taktika jos gori, realno je trka za titulu između Želje i Borca da se vodi
31 16
Sako12
Makar vam bratski klub Borac ima maksimalan ucinak , nije sve tako crno ahahagga
26 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi