Beganović: Sarajevo je favorit, ali ćemo pokušati iznenadit

Zeničani na Koševu

Beganović: Sarajevo je favorit, ali ćemo pokušati iznenadit

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas gostuju na Koševu kod ekipe Sarajeva, tradicija je debelo na strani domaćina, a kao što smo već pisali Zeničani protiv Sarajeva ne znaju za pobjedu već 28 godina.

Uprkos negativnoj tradiciji, te izostanku dvojice nogometaša, trener crno-crveni Elvedin Beganović ne predaje se unaprijed, nego je uvjeren da će igrači pokazati kvalitet protiv ponajbolje ekipe u Premijer ligi.

"Duel starih rivala je uvijek privlačio pažnju, a utakmice između Sarajeva i Čelika uvijek su bile dobre i sadržajne, nadamo se da će tako biti i danas. Sarajevo je favorit i oni su pod većim pritiskom, mi na Koševo dolazimo da odigramo dobru utakmicu, te uz malo sreće da iznenadimo domaćina. Kada je u pitanju igrački kadar zbog tri žuta kartona za utakmicu neće konkurisati Mahir Karić i Zlatko Kazazić, dok su svi ostali igrači spremni i jedva čekaju da počne utakmica. Nadamo se da nećemo razočarati, te da će naši navijači koji su najavili odlazak u Sarajevo nakon utakmice biti zadovoljni borbom i igrom koju smo pokazali", kazao je Beganović.

Vjerovati sastav Čelika: Adilović, Kojić, Jusić, Gojković, Bureković, An.Dedić, Bajraktarević, Simić, Selimović, Popović i Al.Dedić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.