Beganović: U Gabeli je cilj osvojiti tri boda

Svjestan da će biti teško

Beganović: U Gabeli je cilj osvojiti tri boda

Edmir Škorić

Slobodi u nedjelju predstoji teško gostovanje u Gabeli kod ekipe GOŠK-a.

Sloboda se prošlog vikenda dosta mučila na Tušnju, ali je nakon preokreta pobijedila Zvijezdu 09 s 2:1. Oba gola postigao je Antonio Vidović, no već u nedjelju Tuzlake čeka pakleno gostovanje.

Ekipa GOŠK-a bori se za opstanak i neće imati pravo na prosipanje bodova, dok Sloboda ima priliku da eventualnom pobjedom napravi novi korak u borbi za plasman u Evropu, mada je ona, objektivno gledajući, daleko.

Mladi bek Slobode Amar Beganović smatra da crveno-crni imaju pravo da se nadaju bodovima u Hercegovini.

"Poslije pobjede protiv Zvijezde 09 ušli smo u mirnu luku i svakako da se lakše diše. U Gabeli želimo da se nametnemo na terenu i ostvarimo naš cilj, a to su tri boda. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, po izuzetno teškom terenu", kazao je Beganović, pa je dodao:

"Moramo da damo sve od sebe, da u odnosu na prošlo gostovanje GOŠK-u odigramo još bolje i ostvarimo još bolji rezultat. Važno je da vjerujemo u sebe i da ni u jednom trenutku psihološki ne padnemo. Pobjeda bi nam puno donijela".

O vlastitim igrama ove sezone, Beganović je kratko kazao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam nezadovoljan, ali uvijek može bolje i ja se nadam da ću dodatno napredovati. Svaki meč je novi izazov i nova prilika da se nešto nauči".

Sloboda trenutno zauzima sedmo mjesto na premijerligaškoj tabeli sa 34 boda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi