Nevjerovatan preokret FK Sloboda protiv FK Zvijezda 09

Vidović junak pobjede

Nevjerovatan preokret FK Sloboda protiv FK Zvijezda 09

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda je u 25. kolu Premijer lige BiH dočekala Zvijezdu 09, a na kraju je domaći tim velikim preokretom slavio pobjedu sa 2:1.

Očajno prvo poluvrijeme Slobode gosti su itekako dobro naplatili. Iako je većim dijelom ovog dijela meča bilo poprilično dosadno gledati šta se dešava na ternu, gosti su u 28. minuti meča došli do gola. Predragović je pogodio za 0:1.

Sloboda je pokušala nešto napraviti do kraja prvog dijela. Imali su nekoliko pokušaja, sve je to međutim bilo jalovo, ali su imali ogromnu šansu preko Barabana koji je promašio gol iz fantastične pozicije.

Gosti su na odmor otišli vodstvom od 0:1 i imali su veliku prednost pred nastavak utakmice.

Nastavak meča nije ponudio ništa novo. Sloboda je imala određene pokušaje, Zvijezda 09 se dobro branila i svoje šanse je čekala iz kontre.

Ipak, do kraja je tuzlanski tim uspio da preokrene rezultatna krilima Antonija Vidovića. Prvo je u 82. minuti iskoristio sjajnu loptu Zukića za 1:1, da bi pet minuta kasnije iskoristio penal za 2:1, što je bio konačan rezultat meča.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Sloboda - Zvijezda 09 2:1 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Muminović, Adžem, Salihović, Pršeš, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Vidović, Ćivić, Hadžanović.

Zvijezda 09: Erić, Mišić, Anđić, Huseinbašić, Nikolić, Brkić, Osmanagić, Vojinović, Predragović, Bašanović, Govedarica.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti