Beganović: U sudaru dvije mlade ekipe vjerujem da smo u psihološkoj prednosti
Trener kluba iz Doboja kod Kaknja ističe da ih nije uzdrmao poraz od Željezničara, te da se na gostovanju kod Zvijezde 09 mogu nadati bodovima

Trener Mladosti uoči gostovanja kod Zvijezde 09

Beganović: U sudaru dvije mlade ekipe vjerujem da smo u psihološkoj prednosti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U trećem kolu Premijer lige BiH, nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra gostuju u Ugljeviku gdje će u duelu protiv Zvijezde 09 pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

Nakon sjajnog starta i sigurne pobjede protiv Veleža, igrači Mladosti su na svom terenu pretrpjeli poraz od Željezničara. Ovaj poraz nije destabilizirao redove izabranika Elvedina Beganovića, koji u vedrom raspoloženju odlaze na gostovanje posljednjeplasiranoj Zvijezdi 09, koja uz Velež jedina u prva dva kola nije osvojila ni jedan bod.

Trener Mladosti Elvedin Beganović nema problema kada je riječ o igračkom kadru, svi igrači su spremni i zdravi, a u konkurenciji za ekipu će biti i dvojica igrača, koja nisu bila u zapisniku za duel protiv Veleža i Željezničara.

"U tim nam se vraća Šerif Hasić, koji je zbog povrede nosa morao u finišu prvog poluvremena napustiti teren protiv Željezničara. Roster nam je dodatno proširen Anesom Vazdom i Ivanom Dujmovićem, koji će se naći među osamnaestoricom igrača za utakmicu u Ugljeviku. Stanje u ekipi je dobro i imamo sve igrače na raspolaganju" ističe Beganović.

Žele ponoviti igru kao protiv Veleža

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo u goste protivniku koji je poražen u prva dva susreta i sigurno će učiniti dodatne napore da dođe do prvih bodova. Zvijezda je u oba prethodna susreta pružila kvalitetne partije, imala je dosta prilika i pokazala se kao neugodan protivnik. Radi se o mladoj ekipi, sličnoj nama i ovaj susret će sigurno biti izuzetno zanimljiv i rezultatski neizvjestan. Mi smo u psihološkoj prednosti i ako ponovimo igru iz utakmice protiv Veleža, vjerujem da ćemo se vratiti neporaženi" istakao je trener Mladosti Elvedin Beganović.

Mogući sastav Mladosti: Bukvić, Nikolić, Isaković, Hasić, Bajić, Horić, Fanimo, Hiroš, Atajić, Crnički i Smajlagić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dobojan90
Hahahha jaze uz VELEZ (kandidat za titulu) jedini tim bez bodova hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi