Beganović: U Želji nas pored fudbala uče da budemo ljudi

Kapiten za primjer

Beganović: U Želji nas pored fudbala uče da budemo ljudi

Juniori i kadet Željezničara u subotu su na pomoćnom terenu stadiona Grbavica ugostili svoje vršnjake iz Širokog Brijega.

Nakon utakmica u kojima su kadeti Širokog Brijega slavili sa 2:1, dok su juniori Želje trijumfovali sa 1:0, omladince kluba sa Pecare napala je grupa mladića. Prvo su ih verbalno vrijeđali, a potom su napali i povrijedili tri mlada fudbalera Širokog Brijega. Sve je pokušao spriječiti Dženis Beganović, kapiten Željenih juniora koji već uveliko trenira sa prvim timom, a ima i profesionalni ugovor sa Plavima.

"Pa najbitnije je da se bude čovjek u životu. U Željezničaru nas ne uče samo fudbalu nego i da budemo ljudi. Posebno Edis Mulalić cijeni i traži ljudskost u nama svima da smo svi za jednog jedan za sve", rekao je juniorski reprezentativac naše zemlje Dženis Beganović, te dodao:

"Ovo su uglavnom moje kolege iz reprezentacije u Širokom Brijegu i stao sam na njihovu stranu jer je bila fer i korektna igra i uvijek su nas dobro dočekaju kad gostujemo u Širokom Brijegu".

Mladi fudbaler Željezničara je potom objasnio šta se desilo.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Pokusao sam odbraniti momke iz Širokog jer sam vidio da imaju probleme sa nekim lokalnim momcima. Smirio sam dvojicu, ali onda je došlo još pet momaka i nisam ih mogao zadržati", objasnio je Beganović, koji nije nimalo sretan zbog dešavanja na Grbavici.

Upravo je Beganović svojim golom iz slobodnog udarca donio pobjedu juniorima Želje, a nakon utakmice je dokazao da ga pored fudbalske krasi i velika ljudska klasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.