Beganović: Veležova euforija i naša mladost garant su dobre utakmice
Beganoviću neće biti lako u novoj sezoni Premijer lige jer sa veoam mladom ekipom ima za cilj ostati u ligi, te afirmisati nekoliko mladih igrača

Trener ekipe iz Doboja kod Kaknja

Beganović: Veležova euforija i naša mladost garant su dobre utakmice

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja novu sezonu u Premijer ligi otvorit će gostovanjem u Mostaru kod ekipe Veleža.

Tim koji s klupe predvodi Elvedin Beganović u ljetnom prelaznom roku ostao je gotovo bez pola ekipe. Anđušić, Bojo, Guzina, Arežina, Welbeck, Asani, napustili su Mladost, a klub je angažovao uglavnom mlade igrače, koji će se pokušati afirmisati u ovom klubu.

Elvedin Beganović vodio je klub u finišu prošle sezone nakon odlaska s klupe Adnana Zildžovića. Ovom treneru iz Zenice ukazano je povjerenje da vodi ekipu i ove sezone, gdje će biti prema njegovim riječima akcenat biti da klub ostane u Premijer ligi, te da afirmiše još nekoliko mladih igrača.

"Mi u novu sezonu ulazimo možda i s najmlađom ekipom u ligi, osim Horića, Isakovića, Hasića i Velića ostali su igrači većinom ispod 23. godine. Naravno da su igrači željni dokazivanja, tako se nadamo da će oni svoj talenat pokazati u narednoj sezoni. Naše ambicije su uvijek iste. Želimo da afirmiramo mlade igrače i ostanemo u Premijer ligi . Ako startujemo dobro, bit će mnogo lakše jer neće biti pritiska, što je mnogo bitno, posebno kad je riječ o mlađim igračima. Mislim da postojeći kadar, uz angažiranje još jednog napadača, može zadovoljiti naše ambicije" kazao je Beganović.

Na otvaranju nove sezone Mladost će gostovati Veležu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Mostaru je euforija, vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Njihova euforija zbog povratka u ligu, te naša mladost i želja za dokazivanjem garantuju da možemo očekivati dobru utakmicu. Mi imamo nekih problema oko sastavljanja ekipe, ali ko god dobije šansu vjerujem da će je iskoristiti. Bilo bi lijepo sezonu otvoriti dobrim rezultatom, a to je naravno sve osim poraza u Mostaru", kazao je Beganović.

Mogući sastav Mladosti: Velić, Nikolić, Isaković, Horić, Bajić, Hasić, Dragutinović, Hiroš, Fanimo, Hrustanović i Atajić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
imal Ibre pedera
2 7
VelezMo
Dobro dosli
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije