Beganović: Žestok tempo, biće ovo jedna nova Sloboda
Amar Beganović - detalj iz susreta Sloboda - Torpedo

Kapiten tuzlanske ekipe

Beganović: Žestok tempo, biće ovo jedna nova Sloboda · Intervju

E. Škorić

Fudbaleri Slobode nalaze se na pripremama u Turskoj gdje "bruse" formu za nastavak sezone u kojoj ih očekuje mnogo iskušenja.

Iako je novi Upravni odbor na čelu sa Elmirom Šećerbegovićem klub zatekao u teškom stanju, kockice se polako slažu.

Nisu Šećerbegović i društvo mnogo kukali, zasukali su rukave i krenuli su sa radom. Uporedo sa rješavanjem nagomilanih problema u administraciji trebalo je složiti i igrački kadar kojem u drugom dijelu sezone predstoji borba za očuvanje premijerligaškog statusa.

I ako se po jutru dan poznaje, odnosno ako se može suditi po dosadašnjim odigranim prijateljskim susretima, na dobrom su putu, a da se na treninzima "žestoko" radi i da je atmosfera na vrhunskom nivou govri nam kapiten Slobode Amar Beganović.

"Umorni smo, no tako i treba da bude. Nije dobro ako na pripremama nakon svakog treninga niste umorni. Žestok tempo je struka zadala i siguran sam da ćemo po pitanju fizičke spreme biti spremni za nastavak sezone", ističe Beganović za SportSport.ba.

Iako mu je tek 20 godina iza Beganovića je nekoliko zimskih priprema sa prvom ekipom.

"Svake pripreme imaju da tako kažem ono nešto svoje. Meni će ove ostati u sjećanju zbog žestokog tempa i sjajne atmosfere u ekipi. Uslovi su sjajni, sve što je struka zamislila može se ostvariti. Naravno, moram pohvaliti i čelnike kluba koji su uspjeli nam osigurati vrhunske uslove za rad", govori mladi reprezentativac naše zemlje.

Kapiten Slobode s mnogo nestrpljenja očekuje nasatavak prvenstva.

"Vidite, već sam rekao da je atmosfera na vrhunskom nivou. Imamo i dobru ekipu, možda još da nam nedostaje jedan igrač i ako bi smo i to "završili" onda bi sve bilo idealno. S velikim nestrpljenjem očekujemo prve prvenstvene utakmice i ako krenemo dobro u šta vjerujem, onda će svi vidjeti jednu novu Slobodu. Imamo mi kapacitet za mnogo više od onog što trenutno tabela pokazuje. Treba nam malo i sreće, koja nam nije bila saveznik. Jedno mogu obećati, to je borba, a uvjeren sam da ćemo pokazati svoje pravo lice", ističe kapiten Tuzlaka.

Sloboda igra dobro u pripremnim susretima, vidi se odgovornost u igri što je možda nedostajalo u prvom dijelu sezone.

"Od velike je važnosti ispoštovati ono što šef traži od nas. Ne smije biti, da tako kažem nekog lutanja. Svi znamo šta trebamo raditi pogotovo u momentima kada protivnik ima loptu. I kada je tako onda i rezultat ne izostaje. Vidite, nisu rezultati mjerilo u prijateljskim susretima, no radi samopuzdanja valjaju. Nije nama igračima isto kada gubimo i kada pobjeđujemo. Stvara se pobjednički mentalitet", govori Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobre igre Beganovića su dovele i do mlade reprezentacije, a u svakom prelaznom roku povezuje se sa brojnim klubovima. Takva situacija je i danas, a upravo to može i negativno djelovati na mladog igrača.

"Iskren da budem, nije lako. Bio sam malo izgubljen, jedan period sam o fudbalu najmanje mislio. Ali, sve je to jedna dobra škola koja se mora platiti. Sad su stvari u glavi drugačije posložene. Ne razmišljam ni o čemu osim o Slobodi i svojim igrama. Šta će biti sutra, za pola godine ili za tri godine, nije važno. Samo da povreda ne bude, a ukoliko do transfera dođe danas ili sutra, najbitnije mi je da budemo zadovoljni svi, ja, Sloboda i ljudi koji vode brigu o mojoj karijeri. Sloboda je meni dala fudbalsko ime i to se ne smije zaboraviti", zaključio je Beganović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zvjezdan10
Kolko puta ispričana priča, dobro radimo na pripremama i možemo bolje u ligi, pa onda prva naredna tekma kiks. Moja prognoza Sloboda - Mladost 1-1, Zrinjski - Sloboda 3-0
4 1
Chupy
20 mu godina a kapiten?!?! Ne moze to tako! Za kapitensku traku moras imati iskustvo i autoritet!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi