Begić: Ovakav doček nigdje nismo doživjeli

Begić: Ovakav doček nigdje nismo doživjeli

Edmir Škorić

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić oduševljen je zbog dobrodošlice u Guaruji.

"U Sao Paulu je ove godine kongres podijeljen u četiri dijela. Prvi dio je svakako, kao i obično, pripremni dio gdje se svi Savezi sastaju, razmatraju dnevni red, zauzimaju određene statove. Sutra imamo sastanak u 11 sati", kazao je Begić.

Ko predstavlja BiH na sastanku?

"Svaki savez ima jedan glas na kongresu, a učestvuju tri člana svakog saveza. Ove godine na FIFA kongresu BiH presdtavljamo ja kao predsjednik i generalni sekretar Baković".

Hoćete li biti na utakmici otvaranja Svjetskog prvenstva?

"Mi kao delegacija smo pozvani od strane Blattera da pogledamo prvu utakmicu. Meni će otvarnje SP-a ostati itekako u sjećanju".

Atmosfera i uslovi u Guaruji?

"Meni je bitno da su zadovoljni igrači i stručni štab. Ono što je mene usrećilo to je kako smo primljeni u ovom mjestu. To je nešto što nismo nigdje doživjelli. Ljudi nas vole, oduševčjeni su što smo tu, spremni su navijati za nas. Vidite na našem jeziku dobrodošlicu, nešto što nam daje poseban osjećaj".

Ko su favoriti u Brazilu?

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Naš prvi protivnik je jedan od favorita i naravno Brazil, ali tu su i ove selekcije iz Evrope kao Njemačka, Italija. Međutim, Argentina i Brazill su po mnogočemu glavni favoriti". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije