Begović dva puta vadio loptu iz mreže, ali odbranio penal u nadoknadi za bod u Londonu
Foto: EPA

Premiership, 16. kolo

Begović dva puta vadio loptu iz mreže, ali odbranio penal u nadoknadi za bod u Londonu

M. Šljivak

Pet utakmica 16. kola engleske Premier lige odigrano je u posljepodnevnom terminu.

Asmir Begović je sa svojim Bournemouthom gostovao u Londonu kod Crystal Palacea, a meč je završen neriješenim rezultatom 2:2 i to zahvaljujući našem golmanu

Gosti su poveli golom Defoea u 10. minuti meča, da bi Palace sa dva brza gola u finišu prvog dijela došao do preokreta. Begović je prvo skrivio penal u 41. minuti, a pogodio je Milivojević za 1:1, da bi već u narednoj akciji Dann pogodio za 2:1.

Ipak, u trećoj minuti prvog dijela Defoe drugim golom danas poravnava rezultat na 2:2, što je na kraju bio i finalni rezultat, iako su domaći imali šansu za pobjedu u nadoknadi. Dosuđen je još jedan penal, ali je Begović odbranio udarac Christiana Bentekea.

Tottenham je seriju loših rezultata prekinuo protiv Stokea, a Spursi su danas deklasirali Stoke City sa 5:1.

Blistao je ponovo Harry Kane koji je postigao dva pogotka, a pogađali su još Son i Erisken, te Shawcross dva puta, prvo u vlastitu mrežu, a potom i u Tottenhamovu za konačnih 5:1.

Domaće pobjede danas su ostvarili još Huddersfield, Burnley i Swansea.

Premier liga, 16. kolo:

Burnley - Watford 1:0
Crystal Palace - Bournemouth 2:2
Huddersfield - Brighton 2:0
Swansea - WBA 1:0
Tottenham - Stoke 5:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi