Begović i Mujdža se uspješno vratili

Zmajevi u Evropi

Begović i Mujdža se uspješno vratili

Edmir Škorić

U sedmici iza nas s natjecateljskim utakmicama počeli su i "njemački" Zmajevi, obzirom da je nastavljena sezona u Bundesligi.

Asmir Begović se konačno oporavio, te je stao na gol Stoke Cityja na teškom gostovanju u Stamford Bridgeu. Savladan je tek jedanput i to golčinom Oscara iz slobodnjaka. Begovićev Stoke je ipao iz FA Cupa... 

Edin Džeko nije zabijao ovog vikenda. Njegov Manchester City se mučio s Watfordom na Etihadu u utakmici četvrtog kola FA Cupa. Građani su gubili 0:2 na poluvremenu, ali su na kraju slavili sa 4:2. Džeko je igrao 90 minuta, imao asistenciju i jedan žuti karton. U petom kolu FA Cupa njegov City ugostit će Chelsea.

Naši "Nijemci" su uglavnom igrali, jedino Sejad Salihović nije nastupio za Hoffenheim u teškom gostujućem porazu od Nuernberga, te Emir Spahić u porazu Bayera. Erimin Bičakčić je igrao 90 minuta u važnom bodu Braunschweiga u Bremenu protiv Werdera (0:0).

Vedad Ibišević je igrao 90 minuta, a njegov Stuttgart je bio očajan kod kuće protiv Mainza, koji je na kraju slavio sa 2:1. Poslije duge povrede vratio se Mensur Mujdža i to u pobjedi Freiburga nad favorizovanim Bayerom (3:2).

Roma je u subotu igrala protiv Verone i na kraju slavila sa 3:1. Miralem Pjanić je igrao od 60. minute. Rezultat je, kada je Miralem ulazio u igru, glasio 1:1. Senad Lulić je zbog žutih kartona propustio remi Lazija i Juventusa (1:1). 

Ervin Zukanović je odigrao 90 minuta u utakmici Genta i Genka (2:1). Haris Medunjanin je s Gaziantepsporom bio domaćin Galatasarayju Izeta Hajrovića. Nije bilo golova na kraju. Medunjanin je igrao 90 minuta kod domaćih, Hajrović i dalje čeka radnu dozvolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.