Begović na golu Stokea traži prolaz dalje

Evropska liga

Begović na golu Stokea traži prolaz dalje

Večeras su na programu susreti Evropske lige u okviru grupa D, E, F, J, K i L, nakon kojih bi mnoge stvari trebale biti jasnije.

Večeras će na terene izaći i nekoliko fudbalskih internacionalaca iz Bosne i Hercegovine u susretima Evropske lige UEFA.

Engleska ekipa Stoke Citya nalazi se na dobrom putu da izbori šesnaestinu finala Evropske lige. Stoke večeras na svom stadionu dočekuje kijevski Dinamo, a od prve minute na golu ove ekipe stajaće reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović.

Trener Stokea Tony Pulis u posljednje je vrijeme obrnuo uloge u timu, pa tako Thomas Sorensen brani u Premiershipu, a Begović će večeras dobiti priliku u Evropskoj ligi. Stoke bi u slučaju pobjede nad ukrajinskim predstavnikom obezbijedio plasman dalje kolo prije kraja.

U drugom susretu snage će odmjeriti Maccabi iz Tel Aviva i Besiktas. Za izraleski sastav nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin, ali Izraleci su do sada u ovoj grupi osvojili samo bod, tako da će šesnaestina finala Evropske lige ostati samo pusti san.

Za drugo mjestu u grupi D bore se Vaslui i Lazio, dok je Sporting iz Lisabona već ugrabio prvo mjesto. Vaslui i Lazio će večeras odmjeriti snage u direktnom okršaju za drugu poziciju, a u rimskoj ekipi od prve minute će se u sastavu naći Senad Lulić.

I u grupi L večeras će zaigrati jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine. Senijad Ibričić će sa svojom ekipom Lokomotive iz Moskve pokušati protiv Sturma izboriti plasman dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.