Begović najavio transfer: Nadam se da ćemo u narednim danima pronaći pravo rješenje

Iskusni golman odlazi iz Bournemoutha

Begović najavio transfer: Nadam se da ćemo u narednim danima pronaći pravo rješenje

A. Čaušević

Asmir Begović je otkrio kako želi da napusti Bournemouth obzirom da nema prostora za igru u klubu iz Premiershipa. 

Bh. golman je postao treći izbor za menadžera Eddiea Howea koji daje prednost mladom Aaronu Ramsdaleu te iskusnom Arturu Borucu.

"Donio je to odluku kao menadžer. Naravno da mi se nije svidjela. Svaki put kad ne igra, ne voliš da sjediš na klupi", rekao je Begović.

Trebinjac s Trešnjicama ima tri godine ugovora. Howe je prije nekoliko dana kazao da bi ponovo mogao među stative, međutim 32-godišnjak razmišlja drugačije.

"Moja trenutna situacija nije idealna. Nisam u prvom timu. Nisam u planovima. Ne branim, a tokom cijele karijere sam branio. Pokušavam da nađem rješenje".

Do kraja prijelaznog roka ostalo je nekoliko dana, a Begović očekuje da u meuđuvremenu realizuje transfer.

"Pokušavam da nađem pravo rješenje za sve i nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana, do kraja prijelaznog roka, pronaći pravo rješenje za mene da odem i branim. Osjećam se spremnijim nego ikad".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Treba pronaći rješenje koje će zadovoljiti sve strane. Imam još tri godine ugovora i situacija je zapetljana."

Da nađe novi klub Begović ima vremena do ponedjeljka, odnosno 2. septembra, kada završava prijelazni rok u Ligue 1, La Ligi i Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi