Begović: Niko me nije zvao iz BiH
"Novi Zlatan Ibrahimović"?

Šta čeka N/FSBiH!?

Begović: Niko me nije zvao iz BiH

Na zvaničnoj stranici Sjevernoameričke fudbalske unije  (CONCACAF) objavljeno je ime Trebinjca Asmira Begovića na spisku igrača A fudbalske reprezentacije Kanade.

Njegov nastup na Golden cupu narednog mjeseca u dresu kanadske fudbalske reprezentacije ujedno bi značio i kraj svih nadanja bh. javnosti da bi ovaj golman engleskog premijerligaša Portsmoutha mogao obući dres A nacionalne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ono što je možda i najžalosnije u cijelom slučaju je da Begovića još uvijek iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije ni kontaktirao!

“Ne, do ovog trenutka nisam imao nikakve kontakte sa ljudima iz bh. fudbalskog saveza. Međutim, ukoliko bih dobio eventualno poziv da se priključim reprezentaciji Bosne i Hercegovine bio bih veoma zainteresovan. Sagledao bih kompletnu situaciju iz svih uglova, a morao bih se kosultovati i sa porodicom o tome šta bih trebao uraditi. Ipak, ne bih želio davati konketne komentare dok o tome ne porazgovaram sa selektorom”, rekao nam je Asmir Begović nakon što je objavljena informacija da se njegovo ime nalazi na spisku A reprezentacije Kanade.

S obzirom na neospornu kvalitetu Asmira Begovića, za kojeg je nedavno interesovanje pokazao i Chelsea, koji ga vidi kao odličnu zamjenu u budućnosti za Petra Cecha, zapanjujuća je neaktivnost čelnika N/FSBiH, ali i stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine po ovom pitanju. Čelnici Saveza i reprezentacije morali bi što prije reagovati da nam se ne desi “novi Zlatan Ibrahimović”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti