Begović sa klupe gledao pobjedu Stokea

Premiership

Begović sa klupe gledao pobjedu Stokea

Iako se to očekivalo, Asmir Begović nije debitovao danas za svoj novi klub Stoke, koji je sa visokih 3:0 bio bolji od Blackburna.

Begović je ovaj susret odgledao sa klupe, ali mu utjeha svakako može biti sjajna igra njegove nove ekipe i uvjerljiva pobjeda nad Blackburnom. Domaći su poveli već nakon 9 minuta igre golom Higginbothama. U posljednjoj minuti prvog poluvremena prednost Stokea uduplao je Sidibe.

I drugo poluvrijeme proteklo je u znaku Stokea. Prvo je u 59. minuti Blacburn ostao sa igračem manje, nakon što je crveni karton zaradio Christopher Samba, a samo osam minuta kasnije Etherington je ovjerio ubjedljivu pobjedu domaćih.

Manchester United je na Old Traffordu demolirao Begovićev bivši klub Portmosuth, sa čak tri (!?) autogola gostiju. Mrežu mornara prvo je načeo Wayne Rooney u 40. minuti. Borre je pet minuta kasnije postigao prvi autogol za Portsmouth. Hughes je povisio drugim autoglom na 3:0 za United u 59. minuti, a Berbatov je tri minute kasnije povisio na 4:0. Tačku na i sramote Portmosutha postavio je Wilson trećim autogolom Pompeya u 69. minuti utakmice.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Hull City koji je na svom terenu savladao Manchester City sa 2:1. Reprezentativac SAD Jozy Altidore doveo je domaće u prednost u 31. minutu, a na 2:0 povisio je Boateng u 54. sve što je skupa ekipa Građana usojela uraditi u ovom susretu je počasni gol, djelo Adebayora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti