Begović: Želim pokazati koliko mogu i znam

Bh. golman u novom klubu!

Begović: Želim pokazati koliko mogu i znam

Višemjesečna saga vezana za transfer Asmira Begovića danas je i zvanično okončana. 

Bosanskohercegovački golman je nakon dvije godine napustio Chelsea. U tom periodu nije se uspio izboriti za poziciju prvog golmana te je odlučio da napusti Stamford Bridge u potrazi za novom minutažom, a nova destinacija u njegovoj karijeri je Bournemouth.

Begović je odradio liječnički pregled u engleskom klubu i od 1. jula je zvanično novi član Bournemoutha, što je potvrdio i Chelsea. 

"Bournemouth je uzbudljiv, ambiciozan klub koji ima sjajnu perspektivu", kazao je Asmir, dodavši:

"Biti dijelom šampionskog Chelsea je bilo zaista sjajno, ali sada osjećam da je vrijeme da krenem dalje, prije svega jer želim više igrati. Ulazim u vrlo važan period svoje karijere i želim pokazati ljudima koliko mogu i znam. Dugo sam razgovarao s menadžerom Eddiejem Howeom i vidio sam da je to pravi klub za mene i želim im pomoći svojim iskustvom na terenu i van njega da naprave još jedan korak naprijed".

Bournemouth, s kojim je dogovorio sve uslove višegodišnjeg ugovora, Begoviću nije nepoznat obzirom da je ovdje 2007. bio na posudbi iz Portsmoutha, te upisao ukupno osam nastupa u League One za Višnjice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi