Amer Bekić i službeno slobodan igrač
FOTO - EPA

FIFA donijela odluku

Amer Bekić i službeno slobodan igrač · Saznajemo

A. Beganović

Nekadašnji napadač Slobode, Sarajeva i Zrinjskog, Amer Bekić, službeno je slobodan igrač.

Iskusni 29-godišnji napadač početkom godine pojačao je redove Bornea iz Indonezije. Potpisao je dvogodišnji ugovor, ali prije njegovog isteka rastao se sa pomenutim klubom.

Bekić je tužio Borneo nadležnim organima FIFA-e. Tražio je raskid ugovora te isplatu cjelokupnog iznosa iz ugovora, a iz FIFA-e je obaviješten da je slobodan igrač i da može potražiti novi klub, dok se proces vezan za finansije nastavlja.

Potvrdio je nam je ovu informaciju nekadašnji napadač Sloboder, Zrinjskog i Sarajeva, koji je sa Zrinjskim i Sarajevom osvajao titulu namijenjenu prvaku Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Istina je, pravnici su me obavijestili da je FIFA riješila spor vezan za moju registraciju, odnosno da sam slobodan igrač. Što se tiče finansija proces se nastavlja, ali ne opterećujem se sa tim stvarima. Tu sam u Bosni i Hercegovini pa ćemo u januaru vidjeti gdje ću nastaviti karijeru. Imam 29 godina, mogu još mnogo toga dati fudbalu tako da se puno ne brinem što se tiče narednog angažmana", istakao je Bekić za SportSport.ba.

Podsjetimo, Bekić je odigrao više od 200 mečeva za Slobodu, Zrinjski i Sarajevo i pritom je postigao 52 pogotka kojima je dodao 14 asistencija. Posljednji angažman u Bosni i Hercegovini imao je u Slobodi za koju je u sezoni 2019/2020 odigrao 12 mečeva i pritom je postigao sedam pogodaka.

Top Komentari

Koba84
Volis ti samog sira
1 5
user1620404560
Beka vracaj se u Sarajevo !!!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi